Vanaf deze maand verzorgen de blinde en visueel beperkte masseurs van The Chairmen at Work stoelmassages bij ABB op de productielocatie in Ede. Hiermee draagt ABB bewust haar steentje bij aan de inclusievere samenleving van morgen!
Marijke en Ingrid, bedankt voor de fijne samenwerking en Elly, Alexandra en Ali: bedankt voor de warme ontvangst en begeleiding van onze masseur Charlie.
Deze opdracht wordt mede mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds – 100% leven!

Over ABB Ede

ABB is een technologieleider die de digitale transformatie van industrieën aanstuurt. Voortbouwend op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie vervult ABB vandaag de dag een leidende rol voor digitale industrieën met vier klantgerichte wereldwijde businesses: Electrification, Proces Automation, Motion en Robotics. De leidende rol op digitaal terrein is gefundeerd op het gemeenschappelijke digitale ABB Ability™ platform. ABB heeft vestigingen in meer dan 100 landen. In totaal werken er ongeveer 105.000 mensen.
ABB is een bijzonder bedrijf met mooie normen en waarden. Enkele voorbeelden van inclusief ondernemen en maatschappelijk verantwoord ondernemen binnen ABB zijn:

  • Duurzaamheid – zoals het leveren van de techniek voor Amsterdam’s nieuwe elektrische ferries. Het GVB Amsterdam zet elektrische veerponten in op drie drukke Noordzeekanaalroutes. Deze zetten meer dan 350.000 auto’s per jaar over.
  • Op internationale vrouwendag (1 maart 2022) heeft ABB hun inzet voor gendergelijkheid verder versterkt door de VN-principes voor empowerment van vrouwen te ondertekenen, die een breed kader bieden voor het bevorderen van gendergelijkheid op de werkplek, op de markt en in de gemeenschap
  • ABB is supporter van de Nationale Klimaatweek. Dé week voor duurzame initiatieven waarbij iedereen in beweging wordt gebracht om een extra stap te zetten voor het klimaat in Nederland. Met toonaangevende technologieën en een duidelijke sustainability strategie naar 2030 pakt ABB de energie-uitdagingen van de wereld aan, stimuleren ze de transformatie van de industrie en integreren ze duurzaamheid in alles wat ze doen om klanten en partners over de hele wereld te ondersteunen en een koolstofarme samenleving mogelijk te maken.
  • Binnen de ABB Health challenge liepen de medwerkers 22.000 km oftewel 27.225.000 stappen. Dat is zo ongeveer de wandelafstand van de Noord- tot de Zuidpool. Dit is wat zij samen tot stand brachten tijdens de ABB Health Challenge.

Over het Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds haalt alles uit de kast om mogelijk te maken dat mensen die slechtziend of blind zijn voluit kunnen meedoen in de samenleving. Want het gaat niet om hoeveel procent je ziet. Het gaat om hoeveel procent je leeft. Net als the Chairmen at Work geloven ook zij in 100% leven.