Mindfulness op het werk – Workshop door de blinde/slechtziende mindfulness trainers van de Chairmen at Work draagt bij aan inspiratie en inclusiviteit!

Wilt u een incentive voor uw medewerkers en gelijktijdig werken aan een inclusieve samenleving – denk dan eens aan een mindfulness workshop van The Chairmen at Work gegeven aan werknemers binnen uw bedrijf.

Steeds meer werknemers ervaren stress in hun werk door de hoge werkdruk, gestelde doelen of (een dreigende) reorganisatie. Op zich zijn zaken als werkdruk of prestatie-eisen prima en ook nodig binnen een organisatie maar wanneer de druk te hoog wordt ervaren door werknemers kan dit resulteren in een hoog ziekteverzuim en nog erger een burn-out. Uit cijfers blijkt dat een werknemer met een burn-out gemiddeld 9 maanden ziek thuis zit.

In de mindfulness op het werk workshop leer je je bewust te zijn van de wereld om je heen. Je leert de aandacht te vestigen op dit moment en probeert afleidende en stressvolle gedachten achterwege te laten. Je aandacht is in het hier en nu zonder hierover een oordeel te hebben. Eenvoudige oefeningen kunnen al snel resulteren in:

 • afname van gevoelens van stress
 • verhoging van relativeringsvermogen
 • meer compassie met jezelf
 • bewustzijn wordt verhoogt waardoor (ongezonde) prikkels herkend worden
 • meer persoonlijke vrijheid voor jezelf
 • betere concentratie en focus op werkgerelateerde zaken

De workshop wordt gegeven door Ingrid Smith – visueel beperkte mindfulness coach bij The Chairmen at Work. De extra dimensie voor het inhuren van coaches, trainers en masseurs bij The Chairmen at Work is dat uw medewerkers geïnspireerd raken door de blinde en visueel gehandicapte coaches. Denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen geeft een workshop net dat beetje meer. Bovendien voelt het voor werkgevers en werknemers prettig om een bijdrage te leveren aan een inclusieve samenleving.

Ook Google omarmt Mindfulness op het werk

Grote bedrijven als Facebook, Apple en Google omarmen de voordelen van mindfulness op het werk

Richard Fernandez, directeur Executive Development bij Google, Inc. over de introductie van Mindfulness bij Google.

Met dit programma kun je in jezelf zoeken, zodat je jezelf kunt vinden. Met de slimme titel ‘Zoek in jezelf’, is het een gratis cursus die Google biedt aan werknemers en is ontworpen om emotionele intelligentie aan te leren door middel van praktische levensechte meditatie die je overal mee naartoe neemt. Het interview vond plaats in juni 2013 tijdens de Mindhouse Park Mindfulness Week in Tällberg, Zweden.

Praktische tips voor mindfulness op het werk

Mindfulness Op Het Werk The Chairmen At Work
 • Start je dag met 1 minuut mindfulness
 • Neem ieder half uur even 5 minuten pauze – neem wat water en focus je op je ademhaling (buikademhaling) en loop even rond (mindful wandelen)
 • Zit je in een acute stress situatie – focus je dan op je ademhaling en verleng je uitademing bewust. Bedenk dat je gedachten slechts gedachten zijn en dat deze niet altijd per definitie de waarheid behelzen.
 • Luister naar rustgevende muziek
 • Wanneer je je opgejaagd of angstig voelt of je piekert over iets – focus je op een object in de ruimte waar je bent – op de vormen, kleuren en lichtinval. Wanneer je weer afgeleid wordt door je gedachten is dat geen probleem maar breng je focus weer terug naar het object of objecten. Je zult zien dat de gevoelens van angst afnemen.
 • Mindful luisteren – denk niet aan je antwoord – je reactie maar luister geconcentreerd