Onze trainer Ingrid Smith is, naast gecertificeerd Mindfulness trainer, ook massagetherapeut en massagedocent. Zij neemt je in haar podcast Blindfulness mee naar haar massage retraite weekenden voor blinden en slechtzienden.

Stap binnen bij haar nieuwe podcast Blindfulness en wordt meegenomen in haar wazige wereld. Ze gaat in gesprek met leuke, bijzondere en inspirerende mensen die ook leven met een visuele uitdaging.

In deze eerste aflevering staat de massageretraite centraal, die zij aan blinden en slechtzienden geeft tijdens een geheel verzorgd weekend.
In september verschijnt de tweede podcast over de yoga en mindfulness retraite. De Blindfulness podcast is te beluisteren via de bekende platformen.

Samenvatting

Ingrid heeft een visuele handicap, zij ziet nog ongeveer 1% maar maakte van haar beperking haar kracht!

Ingrid neemt je mee in haar leven zonder zicht – met of zonder haar geleidehond. Ze neemt je mee naar haar blindfulness retreats voor blinden en slechtzienden en ze gaat in gesprek met leuke, bijzondere en inspirerende mensen die ook leven met een visuele uitdaging. Wat geeft hen hoop, wat geeft hen kracht, wat maakt dat jij de mooiste dingen in het leven blijft zien.

Ingrid Smith is massage therapeut, docent en mindfulness trainer – deze passies komen samen in de retraites. Er zijn twee soorten retraites

  1. Yoga en Mindfulness
  2. Massage cursus in een geheel verzorgd weekend

Masseren is een positieve manier van elkaar aanraken – dat doen we misschien wel te weinig. Door een ander te masseren kom je niet alleen steeds weer in contact met de ander maar ook met jezelf. Daarnaast kun je dingen ontwikkelen als je tastzin.

Zij leert je dat het niet alleen heel fijn is om een massage te ondergaan en te ontvangen maar ook heel fijn is om te geven.

In principe zijn de massage retraite weekenden voor mensen met een visuele beperking maar ook mensen zonder beperking zijn welkom. Dan wordt je uitgenodigd om te masseren met je ogen dicht.