Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk is een (online) training van één uur, die speciaal ontwikkeld is voor op de werkplek. Down to earth, toegankelijk en praktisch door blinde en/of slechtziende trainers van de Chairmen at Work.

We leven in een gehaaste wereld vol prikkels. We vragen veel van onszelf en voelen dat er veel van ons gevraagd wordt op de werkvloer of in de privésituatie. Er is vaak weinig ruimte om bewust bezig te zijn met jezelf en hoe het écht met je gaat. Je gunt jezelf er simpelweg geen tijd voor.

Mindfulness richt zich op het bewust en gericht aanwezig zijn in het huidige moment. Stilstaan bij de dingen die je doet, de omstandigheden van dat moment en de mensen om je heen, zonder dat gedachten of gevoelens je te veel in beslag nemen. Zonder te veel stil te staan bij het verleden of te piekeren over de toekomst.
Zonder negatieve ervaringen te vermijden of positieve ervaringen na te willen jagen.

Mindfulness leidt tot meer rust en ontspanning, leert je beter te reageren op situaties én om deze te accepteren.
Met bewustheidsoefeningen en aandachttraining leer je met een open, nieuwsgierige houding waarnemen wat er op dat moment gebeurt.

Effecten

Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat mindfulness op de werkplek veel voordelen oplevert:

  • beperkt het ziekteverzuim

  • vermindert stress

  • vermindert de kans op een burn-out

  • verbetert de concentratie

  • bevordert de vitaliteit van medewerkers

Kennismaken met Mindfulness

De introductie workshop Mindfulness op het werk is een (online) training van één uur, die speciaal ontwikkeld is voor op de werkplek. Down to earth, toegankelijk en praktisch. In de training worden oefeningen gegeven om meer balans te vinden in werk en privé en leren deelnemers op een positieve manier om te gaan met werkdruk en diverse (stressvolle) situaties.
Bij een online workshop is, naast onze blinde of slechtziende trainer, ook altijd een ziende host aanwezig om de sessie organisatorisch in goede banen te leiden. De maximale groepsgrootte per sessie is 25 deelnemers. Zo kan de trainer zich volledig focussen op het onderwerp én de deelnemers.

Programma Mindfulness op je werkplek

Wij bieden ook een volledig (online) trainingsprogramma ‘Mindfulness op je werkplek’ aan, bestaande uit zes sessies van 1,5 uur, waarin technieken en oefeningen worden aangeleerd die meer balans in het leven brengen. De bijeenkomsten zijn in groepsverband. De groepsgrootte varieert van 6 tot 25 personen.

Zowel de introductie workshop en het trainingsprogramma ‘Mindfulness op je werk’ kunnen worden ingezet bij iedere organisatie en zijn geschikt voor elk type medewerker.

Training Mindfulness op het werk

Mindfulness op het werk leert deelnemers…

  • beter om te gaan met stress en werkdruk

  • minder te piekeren

  • beter te kunnen ontspannen

  • beter te focussen

  • de geest te trainen

Mindfulness op het werk door Ingrid

Wil je ook meteen aan de slag met Mindfulness op je werkplek of wil je eerst meer weten?

Dit is Ingrid, onze Mindfulness coach

Ingrid Smith heeft jarenlange ervaring opgedaan als holistisch massagetherapeute en is daarnaast gediplomeerd mindfulnesstrainer. Ingrid heeft zich gespecialiseerd in mindfulness at the workplace. Zij heeft hiervoor een opleiding gevolgd bij gerenommeerde trainers van het Oxford Mindfulness Center die ook het programma hebben ontwikkeld. Op een heldere en doeltreffende manier leert Ingrid haar cursisten om met hoofd en hart meer in het nu te zijn. Dit geeft rust en stabiliteit. Naast de opleiding tot massagetherapeut en mindfulnesstrainer is Ingrid geschoold in verbindende communicatie en coaching. Zo blijft zij zich ontwikkelen en hoopt ze steeds weer geïnspireerd te worden, te blijven en te zijn.

Ingrid heeft een progressieve oogaandoening en ziet nog ongeveer 2 procent. Dit heeft dit haar laten inzien dat mijmeren over dat wat was of piekeren over dat wat komt geen zin heeft. Je leeft vandaag.