Over ons2022-09-02T13:17:18+02:00

The Chairmen at Work

The Chairmen at Work is een sociale onderneming, opgericht door Joost Rigter in 2012, en is gespecialiseerd in diensten op het gebied van vitaliteit.
Wat The Chairmen at Work uniek en bijzonder maakt is dat alle masseurs en coaches een visuele beperking hebben. Door het verlies van een zintuig, zijn onze masseurs en coaches zeer invoelend en hebben zij meer focus op de mens die zij masseren en/of coachen.
Zij leveren een bijdrage aan vitaliteit op de werkvloer met als resultaat: energieke medewerkers, minder ziekteverzuim en veel positieve aandacht voor de medewerkers.

Door samen te werken met The Chairmen at Work wordt onze masseurs en coaches een mogelijkheid geboden om deel te nemen aan het arbeidsproces en hun onafhankelijkheid te vergroten. The Chairmen at Work inspireert werknemers en de organisatie! Onze masseurs en coaches geven een fris, nieuw perspectief en leren hoe te focussen op mogelijkheden en niet op beperkingen.

In onze nieuwe promotievideo leggen wij graag uit waar The Chairmen at Work voor staat en wat wij doen om bedrijven te inspireren om mee te doen aan de inclusieve samenleving van morgen!

Joost Rigter heeft samen met een team van medewerkers en vrijwilligers The Chairmen at Work de afgelopen jaren uitgebouwd tot hét platform voor masseurs met visuele beperking.

Joost Rigter - oprichter The Chairmen at Work

Meet the team

Joost Rigter
Joost RigterOprichter
Joost houdt zich bezig met de ontwikkeling van The Chairmen at Work op elk vlak. Het idee voor The Chairmen at Work werd bij Joost – die zelf op 26-jarige leeftijd werd geconfronteerd met een progressieve oogziekte – geboren in 2012 toen hij hoorde dat er bij veel mensen met een visuele beperking met een eigen massagepraktijk, onevenredig veel tijd ging zitten in het werven van klanten. Hierdoor bleef er te weinig tijd en energie over voor het masseren zelf. The Chairmen at Work neemt masseurs met een visuele beperking de werving van klanten uit handen. Wij leggen de contacten met het bedrijfsleven, zodat zij zich volledig kunnen toeleggen op het uitoefenen van hun vak: het geven van massages en het bieden van inspiratie op de werkvloer.
Monique van Eijk
Monique van Eijk Contactpersoon Masseurs & Organisaties
Monique fungeert als contactpersoon voor zowel onze masseurs en als onze klanten en is verantwoordelijk voor de planning en logistiek. Door haar visuele beperking kan Monique zich uitstekend inleven. Haar ervaring binnen het bedrijfsleven maakt haar tot een onmisbare duizendpoot binnen The Chairmen at Work.
Barry Harms
Barry HarmsGeneral Manager
Samen met Joost houdt Barry zich bezig met het zoeken naar nieuwe klanten, het behouden van bestaande klanten, de strategie en de ontwikkeling van The Chairmen at Work. Daarnaast heeft Barry de dagelijkse leiding over de backoffice.
Door zijn jarenlange ervaring in het bedrijfsleven is Barry van alle markten thuis. Ook Barry heeft een visuele beperking en kan zich bijzonder goed inleven!
Heb je vragen of wil je meer weten over de diensten die The Chairmen at Work aanbiedt? Barry vertelt je er graag over!
Frederike van Dorst
Frederike van DorstMarketing & Communicatie
Als expert op het gebied van marketing en communicatie is het Frederike’s doel om The Chairmen at Work en onze missie, bij zoveel mogelijk mensen en bedrijven onder de aandacht te brengen. Bekijk met welke klanten The Chairmen at Work tot nu toe heeft samengewerkt.

Ontmoet onze masseurs

Ga naar de bovenkant