Interview door Martine Hauwert in het radioprogramma’s Let’s Talk Business met Joost Rigter en Ilse Vasterman over het belang van arbeidsparticipatie voor mensen met een visuele beperking.

Vrijdag 24 november – in de Week van de Ondernemer – sprak Ilse Vasterman – programmamanager onderwijs en werk bij het – en ervaringsdeskundige Joost Rigter in het radioprogramma Let’s Talk Business over het belang van arbeidsparticipatie voor mensen met een visuele beperking. In gesprek met presentatrice Martine Hauwert werd er teruggeblikt, vooruitgekeken én worden persoonlijke ervaringen gedeeld.

Het Bartiméus Fonds

Het Bartiméus Fonds zamelt geld in voor innovatieve projecten én probeert mensen bewust te laten worden van waar slechtzienden en blinde mensen dagelijks tegenaan lopen. Martine Hauwert sprak met Ilse Vasterman, programmamanager onderwijs en werk bij Bartiméus Fonds; en Joost Rigter, oprichter van The Chairmen at Work, over het belang van arbeidsparticipatie voor mensen met een visuele beperking.

Arbeidsparticipatie voor mensen met een visuele beperking

De cijfers liegen er niet om: slechts 29 procent van de mensen met een visuele beperking heeft een betaalde baan. Waarom laten we zoveel talent onbenut, zeker in deze tijd waarin werkgevers kampen met een tekort aan personeel? Hoe is het Joost wél gelukt om een eigen bedrijf te beginnen? En met welke initiatieven willen we de arbeidsparticipatie verbeteren?

Luister de uitzending  op New Business Radio van vrijdag 24 november 2024 hier terug.

Over Let’s Talk Business

In het radioprogramma Let’s Talk Business gaat het uiteraard over de business, maar vooral ook over de persoonlijke visie en de ambities van de hoofdgast. Er wordt teruggeblikt, vooruitgekeken en er worden persoonlijke ervaringen gedeeld. Wat ging er goed, wat zijn leerpunten en hoe ziet de business er over vijf jaar uit.