Joost Kind – Masseur bij The Chairmen at Work

Masseur Joost

Joost Kind is één van de masseurs van The Chairmen at Work – een platform voor blinde en slechtziende masseurs.

Joost: “Sinds mijn eerste jaar ben ik slechtziend door een ernstige oogaandoening. Mijn slechtziendheid heeft naast dagelijkse uitdagingen ook veel opgeleverd. Doordat ik al mijn hele leven aangewezen ben op mijn gehoor, gevoel en intuïtie, hebben die zich vergaand kunnen ontwikkelen. En dat komt me heel goed van pas in mijn werk als massagetherapeut.
Ik heb tot 2005 in de technische sector gewerkt. Daar is contact met mensen bijzaak. Ik kreeg behoefte aan meer diepgang. Door gesprekstherapie, healing, meditatie, etc. ben ik me gaan ontwikkelen op persoonlijk vlak. De tijd was rijp voor een andere invulling van mijn werk: een bijdrage leveren aan het welzijn van mensen, en mijn sensitieve kwaliteiten meer inzetten. Dat leidde tot de opleiding Holistische Massage. Het behalen van mijn certificaat was het startsein voor Massagepraktijk De Hele Mens (2006). Sinds 2012 ben ik gediplomeerd Holos Massagetherapeut.
Naast het geven van holistische massagetherapie/massages in mijn praktijk te Almere ben ik freelance stoelmasseur voor de The Chairmen at Work.

Door onze masseurs in te huren draag je niet alleen bij aan de vitaliteit van je medewerkers, maar inspireer je ze ook om anders te kijken naar veranderingen. Zo creëer je samen met ons meer maatschappelijke impact en draag je bij aan een inclusieve samenleving van morgen; dat noemen wij energiek inclusief ondernemen.

Joost:

“Door mezelf beter te leren kennen en mijn beperking meer te accepteren, kan ik anderen beter steunen. ‘Maak van je beperking je kracht’ vind ik een mooie spreuk. Je zou dagelijks even tijd moeten maken om alleen te voelen.”