Vandaag in de Telegraaf het verhaal van Charlie Sluis, blinde masseur bij The Chairmen at Work die van vrachtwagenchauffeur masseur werd.

Charlie Sluis (58) hoorde op zijn 29ste van zijn dokter dat hij blind en doof kon worden doordat hij leed aan het syndroom van Usher. Op dit moment heeft hij nog zeer beperkt zicht en ziet alleen nog het verschil in licht en donker. Zijn carrière als vrachtwagenchauffeur zat er toen op en de vraag rees wat nu? Hij volgde een opleiding bij Visio – een centrum voor blinden en slechtzienden – tot masseur en sloot zich daarna aan bij het platform van Joost Rigter – The Chairmen at Work.  Hij reist nu het hele land door en geeft massages op locatie – dan weer op scholen, dan bij bedrijven of op events.

Charlie geeft aan dat hij vaak te horen krijgt van clienten dat de massages veel intenser en dus effectiever zijn. Dit heeft er waarschijnlijk mee te maken dat blinde en slechtziende masseurs volledig op hun gevoel afgaan bij het geven van een massage.

Telegraaf maandag 10 oktober 2022.

Wat doe je als je op latere leeftijd plots blind wordt? De Telegraaf besteedt vandaag aandacht aan het bijzondere verhaal van onze masseur Charlie én het unieke concept van The Chairmen at Work.
Met dank aan verslaggever Emile Kossen en fotograaf Aldo Allessie voor het mooie artikel en Annette en Monique voor hun medewerking namens De Gooische School.

Telegraaf Artikel 10 Okt 2022 Masseur Charlie Sluis