Charlie Sluis – Masseur bij The Chairmen at Work

Masseur Charlie

Charlie Sluis is één van de masseurs van The Chairmen at Work – een platform voor blinde en slechtziende masseurs. Als gevolg van het syndroom van Usher is Charlie sinds 2007 blind. In 2008 revalideerde hij bij het centrum voor blinden en slechtzienden Visio Het Loo Erf in Apeldoorn. Daar volgde hij een opleiding tot sportmasseur, gevolgd door een cursus stoelmassage. Charlie heeft de NGS-licentie voor sportmasseur. Verder heeft hij zijn diploma sportmassage, uitgebreid met een diploma voor blessurepreventie.

Masseurs met een visuele beperking weten dat hun gebrek aan gezichtsvermogen een concurrentievoordeel is als het gaat om massage vaardigheden. In veel Aziatische landen is het zelfs duidelijk dat als je blind wordt geboren, massagetherapie een natuurlijk carrièrepad is.

Het verliezen van een van de zintuigen – in dit geval het zicht – versterkt vaak de andere zintuigen. Bij afwezigheid van visuele aanwijzingen zijn blinde massagetherapeuten meer afgestemd op de lichamelijke reacties van de cliënt op de massage. Ze hebben sterkere tastzintuigen en zijn vaak in staat om triggerpoints, knopen en andere spanningsgebieden te vinden die cliënten niet eens wisten. Blinde massagetherapeuten vertrouwen volledig op hun tastzin en intuïtie, de belangrijkste eigenschappen van elke massagetherapeut – blind of niet. Neem contact op met The Chairmen at Work voor een blinde of slechtziende masseur op locatie, bij uw evenement of op de werkvloer.

Charlie

“Ik heb vele banen gehad, van timmerman tot vrachtwagenchauffeur maar tijdens mijn cursus stoelmassage was er een klik. Ik geniet van het contact met mensen en word er vrolijk van als ze na een massage weer ontspannen en met nieuwe energie aan het werk gaan.”