Joost Rigter denkt in mogelijkheden ipv beperkingen en richtte in 2012 The Chairmen at Work op – een platform voor blinde en slechtziende masseurs. Hij vertelt hierover in september 2014 bij het RTL programma koffietijd.

Joost Rigter heeft de ziekte RP en ziet hierdoor minder dan 2%. Hoe ga je om met zo’n diagnose en ga je de strijd aan met een oogziekte. Hoe ga je je leven invullen? Joost kwam erachter dat er nog veel mogelijk was en dat je naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen te kijken.

Hij wilde de maatschappij in – nog voor het woord inclusief ondernemen/sociaal ondernemen was uitgevonden – en ging workshops en spreekbeurten geven (waarmee Joost ca 15.000 mensen per jaar bereikt). Door zijn (hernieuwde) contacten met het bedrijfsleven en de energie die hij daaruit ontving ontstond het idee dat hij dit gevoel aan alle blinden en slechtzienden wilde overbrengen. Dit resulteerde in de oprichting van The Chairmen at Work in 2012 – een platform voor blinde en slechtziende masseurs. The Chairmen at Work wil de verbinding leggen tussen blinde en slechtziende masseurs enerzijds en het bedrijfsleven anderzijds zodat zij volwaardig en op eigen kracht in de maatschappij mee kunnen draaien. En met hun talent een bijdrage kunnen leveren aan een “gezonder bedrijfsleven”.

Steeds meer mensen ontdekken The Chairmen. Op 23 september 2014 was oprichter Joost Rigter te gast bij Quinty Trustfull en Pernille La Lau in RTL Koffietijd. Op uitnodiging van het tv-programma neemt hij plaats aan tafel en maakt hij met zijn enthousiasme indruk op presentatrices Quinty Trustfull en Pernille La Lau. Masseur Steven heeft Pernille laten merken hoe prettig een goede stoelmassage kan zijn.

Ook voor oprichter Joost Rigter een bijzondere ervaring: ‘Na afloop van de opname zat het team van Koffietijd boordevol energie. We merkten hier weer eens hoeveel impact ons verhaal had op de mensen die Koffietijd maken. Dat geeft ons weer verse energie om op het ingeslagen pad door te gaan. Al met al een geweldige ochtend dus in de Villa van Koffietijd.”

Joost Rigter Oprichter The Chairmen At Work