Lees hier het inspirerende verhaal van Joost Rigter die op zijn 26ste te horen kreeg dat hij blind werd en hoe hij ertoe kwam The Chairmen at Work op te richten.

Het verhaal van Joost Rigter – de oprichter van The Chairmen at Work (2011)

“Op 26 jarige leeftijd kreeg ik van de dokter te horen dat ik oogziekte heb waarvan de kans groot van is dat ik blind zou wordn. Toen zij dat vertelde zag ik nog 50% maar op dit moment zie ik nog maar 1%.

Het is voor mij een hele grote strijd geweest om weer mee te doen in de maatschappij – om de uitkering die ik had – om daar weer uit te komen en weer zelfstandig te kunnen werken. Het is mij gelukt om dat te doen en dat geeft me ontzettend veel plezier en ik ben er ook echt trots op.

Dat wil ik ook geven aan anderen: om weer echt mee te doen in de maatschappij. En daarom heb ik The Chairmen at Work – een platform voor blinde en slechtziende masseurs – opgericht in 2011.

Door het verlies van ons zicht hebben we onze tastzin veel beter ontwikkeld. En ik denk dat we daarom veel beter kunnen voelen en meer aandacht hebben voor de medewerkers.

Door onze vitaliteitsdiensten af te nemen draag je niet alleen bij aan de vitaliteit van je medewerkers maar inspireer je ze ook om anders te kijken naar veranderingen. Zo creëer je samen met ons meer maatschappelijke impact en draag je bij aan een inclusievere samenleving van morgen.

De positieve aandacht die we krijgen door bij bedrijven te komen en daar onze talenten te mogen laten zien – dat laat ons ook als organisatie ook enorm groeien.

Mijn naam is Joost Rigter en ik ben oprichter van The Chairmen at Work”

Joost Richter Oprichter The Chairmen At Work

Over Joost Rigter

Naast oprichter van de Chairmen at Work is Joost ook een bevlogen spreker, trainer en dagvoorzitter waarin hij mensen inspireert anders om te gaan met verandering.

Omroep Mik & ik in gesprek met Joost Rigter

In deze aflevering uit juli 2013 van Mik & ik gaat over Joost. Hij geeft nu workshops via Mindwork Productions. Mik & ik is een programma van omroep mik, de online omroep voor en door jongeren met een beperking. Hij neemt ons mee in zijn revalidatie proces en hoe hij een positieve draai wist te geven aan zijn oogaandoening.

Zeer indrukwekkend door de toegankelijkheid van zijn verhaal en de innemendheid van zijn persoonlijkheid. Joost is een aanrader!