Mindfulness…

Mindfulness is … volledig en bewust aanwezig zijn in het huidige moment, zonder dat gedachten of gevoelens je te veel in beslag nemen. Zonder te veel stil te staan bij het verleden of te piekeren over de toekomst. Zonder negatieve ervaringen te vermijden of positieve ervaringen na te willen jagen.

We leven in een gehaaste wereld vol prikkels. We vragen veel van onszelf en voelen dat er veel van ons gevraagd wordt op de werkvloer of in de privésituatie. Er is vaak geen ruimte om bewust bezig te zijn met jezelf en hoe het écht met je gaat. Je gunt jezelf er simpelweg geen tijd voor.

Mindful zijn is bewust en gericht bezig zijn met jezelf. Stilstaan bij de dingen die je de doet, de omstandigheden van dat moment en de mensen om je heen. Met mindfulness wordt de tijd genomen om stil te staan bij het hier en nu.

Om beter te kunnen reageren op situaties en deze ook te accepteren. Mindfulness kan leiden tot meer rust en ontspanning. Met bewustheidsoefeningen en aandachtstraining leer je met een open, nieuwsgierige houding waarnemen wat er op dat moment gebeurt. Met de juiste training en voldoende aandacht kan dit zelfs in een drukke omgeving.

Effecten

Talloze onderzoeken hebben uitgewezen dat mindfulness op de werkplek veel voordelen oplevert. Mindfulness draagt bij aan een gezond arbeidsmilieu en bevordert de vitaliteit van medewerkers. Het beperkt ziekteverzuim, stress en de kans op een burn-out.

Mindful zijn is bewust en gericht bezig zijn met jezelf. Stilstaan bij de dingen die je de doet, de omstandigheden van dat moment en de mensen om je heen. Met mindfulness wordt de tijd genomen om stil te staan bij het hier en nu.

Mindfulness op je werkplek

Mindfulness at the workplace is een trainingsprogramma dat speciaal is ontwikkeld voor op de werkplek. Down to earth, toegankelijk en praktisch. Tijdens de training leer je door middel van oefeningen om meer balans te vinden in werk en privé. Daarnaast leren deelnemers op een positieve manier om te gaan met werkdruk en diverse (stressvolle) situaties. Mindfulness kan worden ingezet bij iedere organisatie en is geschikt voor elk type medewerker.

Een stenen toren van vier platte stenen

Mindfulness leert deelnemers…

  • Om te gaan met stress en werkdruk
  • Minder te piekeren

  • Beter te kunnen ontspannen

  • De geest te trainen

In een cursus van 6 bijeenkomsten van 1,5 uur worden technieken en oefeningen aangeleerd die meer balans in het leven brengen. De bijeenkomsten zijn in groepsverband. De groepsgrootte varieert van 6 tot 25 personen.

Lijkt mindfulness je wat voor op jouw werkplek of wil je meer weten?

Neem contact met ons op
Masseur en coach Ingrid

Dit is Ingrid, onze Mindfulness coach

Ingrid Smith heeft jarenlange ervaring opgedaan als holistisch massagetherapeute en is daarnaast gediplomeerd mindfulnesstrainer. Ingrid heeft zich gespecialiseerd in mindfulness at the workplace. Zij heeft hiervoor een opleiding gevolgd bij gerenommeerde trainers van het Oxford Mindfulness Center die ook het programma hebben ontwikkeld. Op een heldere en doeltreffende manier leert Ingrid haar cursisten om met hoofd en hart meer in het nu te zijn. Dit geeft rust en stabiliteit. Naast de opleiding tot massagetherapeut en mindfulnesstrainer is Ingrid geschoold in verbindende communicatie en coaching. Zo blijft zij zich ontwikkelen en hoopt ze steeds weer geïnspireerd te worden, te blijven en te zijn.

Ingrid heeft een progressieve oogaandoening en ziet nog ongeveer 2 procent. Dit heeft dit haar laten inzien dat mijmeren over dat wat was of piekeren over dat wat komt geen zin heeft. Je leeft vandaag.