Werk-privé balans verbeteren

De optimale balans tussen werk en privé staat hoog op het verlanglijstje van veel mensen. Vaak bewegen we (te) weinig, gaan we (te) laat naar bed en soms eten we ook ongezond. In de combinatie met Covid-19, waarbij wij meer binnen zitten, zorgt dit ervoor dat we onze batterij onvoldoende opladen om goede prestaties te kunnen blijven leveren. Zowel op het werk als privé heb je een opgeladen batterij nodig met volop energie!

Een betere werk-privé balans begint bij Alliance Healthcare Nederland en The Chairmen at Work want zowel op het werk als privé heb je een opgeladen batterij nodig met volop energie!

Alliance Healthcare - Work & Health Moments
Logo The Chairmen at Work - A touch of inspiration

Workshop Joost Rigter

Hoe ga je om met verandering? Hoe vind je licht in het donker? Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? Joost neemt je tijdens zijn workshop mee en laat het letterlijk zien. Want, ‘er zit altijd ergens gewoon een lichtknop’ volgens Joost.
Laat je inspireren en bekijk zijn workshop hier:

Energizers

Vanaf 2 maart 2021 vind je hier een aantal korte videoseries voor een energieke break! Doe je mee?

Positieve gezondheid

Positieve gezondheid gaat ervan uit dat niet alleen de afwezigheid van ziekte of lichamelijke kwalen bepalend is voor de ervaren gezondheid, maar benadert gezondheid vanuit een breder perspectief. In de workshop ‘Positieve gezondheid’ wordt stilgestaan bij de theorie rondom positieve gezondheid en worden jullie uitgedaagd om je eigen gezondheid te beoordelen. De centrale thema’s in de workshop zijn veerkracht en de vaardigheid om te kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen.

In deze eerste sessie van de videoserie Positieve gezondheid vertelt onze trainer Ingrid Smith in het kort wat positieve gezondheid inhoudt.
Samen met haar ga je het spinnenweb invullen. Doe je mee?

In deze tweede sessie van de videoserie Positieve gezondheid gaat onze trainer Ingrid Smith dieper in op wat positieve gezondheid inhoud aan de hand van een tweetal definities.

In deze derde sessie van de videoserie Positieve gezondheid laat onze trainer Ingrid Smith zien hoe je met kleine stapjes positieve invloed hebt op je gezondheid.

In deze vierde sessie van de videoserie Positieve gezondheid deelt onze trainer Ingrid Smith haar eigen inspiratieverhaal. Zij vertelt hoe zij met kleine stapjes haar gezondheid positief heeft beïnvloed.

In deze eerste sessie van de videoserie Office Gym legt onze trainer  – op een enthousiaste en laagdrempelige manier – de volgende drie oefeningen uit:

 • appels plukken
 • knie heffen
 • namasté

Hij doet de oefeningen stap-voor-stap voor, zodat je ze zelf goed kunt uitvoeren. Doe je mee?

In deze tweede sessie van de videoserie Office Gym doet onze trainer Chris Bergman de volgende drie oefeningen stap-voor-stap voor, zodat je ze zelf ook goed kunt uitvoeren:

 • draaimolen
 • kriebelen op je rug
 • borstkast

Doe je mee?

In deze derde sessie van de videoserie Office Gym doet onze trainer Chris Bergman de volgende drie oefeningen stap-voor-stap voor, zodat je ze zelf ook goed kunt uitvoeren:

 • vingers en polsen
 • stand up
 • de olifantenslurf

Doe je weer mee?

In deze vierde sessie van de videoserie Office Gym doet onze trainer Chris Bergman de volgende drie oefeningen stap-voor-stap voor, zodat je ze zelf ook goed kunt uitvoeren:

 • jezelf een hand geven
 • de boog
 • sterren kijken

Doe je mee?

Mindfulness

Onze trainer Mindfulness, Ingrid Smith, verzorgt een training, die speciaal ontwikkeld is voor op de werkplek. Down to earth, toegankelijk en praktisch.
In de training worden oefeningen gegeven om meer balans te vinden in werk en privé en leren jullie op een positieve manier om te gaan met werkdruk en diverse (stressvolle) situaties.

In deze eerste sessie van de videoserie Mindfulness vertelt onze trainer Ingrid Smith wat mindfulness inhoudt.
Samen met haar ga je een ontspannen ademhalingsoefening doen.

In deze tweede sessie van de videoserie Mindfulness legt onze trainer Ingrid Smith uit dat wij snel geneigd zijn om met onze aandacht naar buiten gericht te zijn. Ook is veel van onze aandacht gericht op onze mind: denkprocessen en gedachten. Door middel van een body scan oefening leer je meer in contact te komen met je lichaam. Leer de signaleren herkennen die je lichaam je geeft. Doe mee en ervaar het zelf!

In deze derde sessie van de videoserie Mindfulness legt onze trainer Ingrid Smith uit wat een ‘monkey mind’ is.  Hoe breng je je aandacht terug van een breed naar een klein aandachtsgebied? Om dit te oefenen gaan jullie samen met haar een focus oefening doen.

In deze vierde en laatste sessie van de videoserie Mindfulness ga je samen met onze trainer een oefening doen om los te kunnen laten.
Vanaf volgende week dinsdag, 16 maart, starten wij met de vierdelige videoserie Office Gym, waarin onze enthousiaste trainer Chris Bergman eenvoudige, laagdrempelige maar bijzonder effectieve oefeningen met jullie gaat doen!