Vitaliteit van uw medewerkers koppelen aan inclusiviteit? Door het inhuren van de blinde en slechtziende masseurs van The Chairmen at Work draagt uw organisatie – met oog voor de vitaliteit van medewerkers – gelijktijdig bij aan een inclusieve samenleving. De stoelmassages door onze masseurs zijn ontspannend en heel inspirerend door de bijzondere verhalen achter de masseurs.

Het voordeel van een stoelmassage bij u op locatie is dat het werknemers in slechts 15 minuten ontspanning biedt. U hoeft geen voorbereiding te treffen, wij nemen onze eigen massage stoelen mee. Het is een laagdrempelige manier van ontspanning – werknemers houden gewoon hun kleding aan en krijgen een energieboost die direct stress vermindert en de spieren losser maakt. Ze gaan herboren en energiek na een stoelmassage weer terug naar hun werkplek.

Er zijn vele momenten gedurende het jaar waarbij u het thema Vitaliteits/Gezondheid kunt koppelen aan een stoelmassage op locatie door onze masseurs.

Zet deze data in uw agenda!

Week van de Werkstress (13 t/m 17 november 2023) In de Week van de Werkstress is het van belang dat werkgevers bewust worden van de mentale veerkracht van het team en werkstress bespreekbaar maken. Een mentaal sterke organisatie houdt zich namelijk staande in wisselende en stressvolle omstandigheden. Mentale veerkracht gaat niet alleen over hoe goed je moeilijkheden weet te weerstaan, het gaat er ook om hoe goed je bent voorbereid op (dreigende) stress of tegenslag. Mentale veerkracht kun je trainen en daarmee verlaag je de kans op een burn-out!

Dag van het Werkplezier in de Zorg (31 januari 2024)De dag van het Werkplezier in de zorg is van groot belang. Door medewerkers in de zorg in het zonnetje te zetten tijdens deze jaarlijkse dag zorg je ervoor dat medewerkers hun werkzaamheden meer waarderen en beseffen hoe groot hun rol is in de maatschappij.

Internationale RSI-dag (28 februari 2024) RSI staat voor Repetitive Strain Injury. Het is een verzamelnaam voor klachten die ontstaan door het maken van repeterende bewegingen. Moet jij op jouw werk constant dezelfde handelingen verrichten en bewegingen maken? Dan loop je een verhoogd risico op RSI! Maar ook buiten de werksfeer om komen RSI klachten steeds vaker voor, bijvoorbeeld onder jongeren die intensief gamen of vele uren op hun smartphone scrollen. Een stoelmassage kan RSI klachten doen verminderen!

Dag van de Zorg (17 maart 2024) Om jouw verpleging op deze dag bijzondere aandacht te geven zijn er meerdere opties. Het personeel in de zorgsector blijkt uit onderzoek heeft de meeste lichamelijke klachten. Daarbij komt ook kijken dat er jaarlijks flinke bezuinigingen worden gemaakt op de zorg. Hiermee wordt de gezondheidszorg tekort gedaan. Veel zorginstellingen zetten zich hiervoor in. Nu is het tijd om jouw personeel en onze helden te verwennen. Een stoelmassage op locatie door de masseurs van The Chairmen at Work is tijdens vorige edities van de Dag van de Zorg regelmatig succesvol ingezet als blijk van waardering voor zorgmedewerkers.

Wereld Gezondheidsdag (7 april 2024) Het initiatief voor de jaarlijkse Wereld Gezondheidsdag wordt door veel lidstaten van de Verenigde Naties gevolgd. Dus waarom zou je het dan zelf ook geen vast onderdeel van je dagelijkse werkzaamheden maken? Op deze manier kun je stimuleren dat je mensen gezonder worden en deze gezonde levensstijl ook behouden, nu en in de toekomst.

Dag van de Preventie (18 april 2024) De Dag van de Preventie staat in het teken van vitaliteit, zowel thuis als op het werk. Sterker nog, eigenlijk in het hele leven! Een goede gezondheid betekent namelijk veel meer dan alleen maar niet ziek zijn. Het gaat om het hebben van een goede kwaliteit van leven en jezelf opgewekt, sterk en vitaal voelen.

Nationale Secretaressedag (18 april 2024) De Dag van de Secretaresse is de kans om jouw secretaresses in het zonnetje te zetten. Jouw secretaresses werken hard en krijgen vaak niet de waardering die ze horen te krijgen. Deze speciale dag is een mooi moment om wat meer waardering te uiten. Toon je waardering en geef op secretaresse dag je secretaresse een ontspannen stoelmassage op locatie. Lees ook het blog over secretaressedag 2023

Dag van de Medewerker (20 april 2024) Dag van de Medewerker valt jaarlijks op een vast moment, namelijk iedere derde donderdag van april. Dit jaar is de Dag van de Medewerker dus op 20 april. Het heeft als doel om het algemene werkgeluk en de vitaliteit te vergroten, alsook de sociale contacten onderling te behouden en zelfs te versterken.

Week van de Positieve Gezondheid (7 mei t/m 12 2024) Nog al te vaak gaat gezondheid over ziek zijn of pijn hebben in je lichaam. Positieve gezondheid benadert de gezondheid vanuit eigen regie en mentale weerbaarheid. Door meer te focussen op de zaken die je leven betekenis geven en je gelukkig maken, pas je je gemakkelijker aan en ervaar je meer veerkracht. Tijdens de Week van de Positieve Gezondheid staan we samen stil bij de zaken die jou blij maken. Ben je niet zeker wat jou gelukkig maakt en hoe jij je vitaliteit kunt behouden? Ontdek het zelf door deel te nemen aan de vele activiteiten zoals een stoelmassage op het werk.

Dag van de verpleging (12 mei 2024) De Dag van de Verpleging, ook wel de Dag van de Zorg genoemd, is een internationale dag om verpleegkundigen te vieren. Het doel van deze dag is te zorgen voor een beter aanzien van de verpleging. Het wordt elk jaar op dezelfde datum gevierd: 12 mei. Deze datum heeft een bijzondere betekenis voor de zorg, want het is de verjaardag van de beroemde Florence Nightingale.

Week van de Mentale Gezondheid (20 t/m 26 mei 2024) In de Week van de Mentale Gezondheid 2024 wordt het belang van mentaal fitte medewerkers benadrukt. Hoe zorg je voor een goede balans en behoud je veerkracht op de werkvloer? In 2023 waren de masseurs van The Chairmen at Work actief tijdens de week van de mentale gezondheid bij Tiqets

National Relaxation Day (15 augustus 2024) Op 15 augustus vieren we National Relaxation Day van 2024. Het is de perfecte gelegenheid om even tot rust te komen en te ontspannen, vooral op de werkvloer waar stress en drukte vaak de boventoon voeren. Bij De Fitte Medewerker begrijpen we het belang van vitaliteit op het werk en hoe dit bijdraagt aan de fysieke, mentale en sociale gezondheid van medewerkers. 

Nationale Vitaliteitsweek (23 t/m 27 september 2024) De Nationale Vitaliteitsweek (en week van Werkgeluk) van 2024 komt er weer aan! De kans voor jou als bedrijf om je medewerkers in het zonnetje te zetten en te werken aan de vitaliteit. Door jouw team te vitaliseren verbetert de werksfeer, vermindert de stress, vergroot de productiviteit, vermindert ziekteverzuim, verhoogt de omzet en verblijdt een ieder van verdieping 1 tot en met 11 én thuis! Deze 10e editie van 2024 valt in de week van 23 t/m 27 september. Lees hier over de Nationale Vitaliteitsweek & de Week van het Werkgeluk 2023 bij de Driessen Groep. Een drukke week voor The Chairmen at Work, in 2023 waren ze bij meerdere bedrijven actie.

Mental Health Day (10 oktober 2024) De Mental Health Day in 2024 is een dag waarop aandacht wordt besteed aan de geestelijke gezondheid van mensen. Op deze dag kan je samen met jouw collega’s het onderwerp bespreekbaar maken en samen toewerken naar een goede vitaliteit voor iedereen.

Eigen Vitaliteitsweken

Naast deze nationale en internationale vitaliteitsweken en bijzondere data ontwikkelen ook veel bedrijven een eigen vitaliteitsdag, week, gezondheidscongres of andere activiteiten. Zoals de Vitaliteitsweek van het Rode Kruis.

The Chairmen at Work denkt graag mee met het ontwikkelen van een vitaliteitsevenement en biedt naast stoelmassages ook diverse workshops en kan oprichter Joost Rigter een inspirerende lezing verzorgen.