Nationale Postcode Loterij: interview met masseur Monique

Onderstaand interview verscheen onlangs op het intranet van onze klant, de Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en Stichting DOEN:

Stoelmasseur Monique Keur van The Chairmen at Work is al enige tijd elke dinsdag te vinden in de ‘massageruimte’ in de entreehal van onder de trap. Daar laat zij haar kundige handen over stijve nek-, schouder en rugspieren gaan en brengt zij verlichting bij ons beeldschermwerkers.

Wie is Monique? Wat is er bijzonder aan The Chairmen at Work?
Wat valt haar op? Heeft ze tips voor ons? Allemaal vragen die we bijzonder graag aan haar voor wilden leggen. Zo vlak voordat we de nieuwe maand in de massagekalender openzetten…

Monique, jij werkt bij ons via The Chairmen at Work, wat is er zo bijzonder aan deze organisatie?
‘The Chairmen at Work werkt uitsluitend met visueel beperkte masseurs en ontzorgt ze. Ze zorgen dat de stoelen bij de organisaties staan en doen de bemiddeling en de logistieke afhandeling. De masseurs zijn allemaal zelfstandig. Zo heb ik naast dit werk bij jullie via The Chairmen at Work ook een eigen massagepraktijk in Hoogkarspel.’

The Chairmen at Work ontving in 2020 een bijdrage van Stichting DOEN.

Jij bent dus ook visueel beperkt?
‘Zeker. Ik ben geboren met onderontwikkelde ogen waardoor ik staar had. Dat betekent dat  ik eigenlijk blind geboren ben. Mijn lenzen zijn eruit gehaald toen ik 1 jaar was. Bij een van de vele operaties ben ik ook nog eens een oog verloren. Met mijn andere oog zie ik nog zo’n 15% met bril of contactlens.’

Heb je daar last van met masseren?
‘Nee, het geeft je juist iets extra’s als masseur, want zo kan ik me absoluut focussen op gevoel en dat merk je. Ik vind hierdoor vaak heel snel ‘de punten’. Dus ja, eigenlijk kan je hiermee juist goed masseren.’

Onze masseur Monique verzorgt een stoelmassage op locatie

Over die ‘punten’ gesproken, welke vallen op bij onze collega’s?
Over het algemeen zitten jullie heel goed in jullie vel! Natuurlijk, er zijn altijd mensen die wat meer punten hebben waar aandacht nodig is; de meesten van jullie zijn beeldschermwerkers, dus de bekende klachten in nek, schouders en rug zie ik ook bij jullie. De opvallende gemene deler is echt dat jullie goed in je vel zitten en dat komt echt door de bedrijfscultuur. Ik kom bij veel bedrijven, dus kan het goed vergelijken en merk echt verschil in de stoel’.

Hoe vind je het werken bij ons??
‘Heel leuk! Ik voel me zo langzamerhand toch een heel klein stukje van de loterij-familie. Ik ben zeer vereerd dat jullie zo enthousiast zijn. Jullie zijn er bijna altijd en op tijd, jullie zijn collegiaal en leuke mensen. En elke week een verrassing: dan staat er ineens een truck in de gang of een BN-er. Ja, ik vind het echt een feestje.’

Heb je tip voor ons harde beeldschermwerkers?
‘Zeker! Hier komen ze:

  • Zorg dat je ergonomisch goed zit (zie video). En het liefst recht voor je scherm, zodat je je nek niet hoeft te draaien.
  • Wissel heel regelmatig van houding: gebruik je stabureaus of bureaufietsen.
  • Beweeg een paar keer per uur. Maak even een loopje, haal zelf je drinken, neem de trap.
  • Zorg voor sterke spieren.
  • Rek en strek je net, schouders, armen en rug. Zie de video oefeningen van onze fysiotherapeut René).
  • Ik heb altijd het boekje ‘DeskFIT’ bij me met specifieke oefeningen voor iedere klacht.
  • En natuurlijk… naar mij komen, hahaha!’