Inclusief ondernemen, inclusie, inclusiviteit en diversiteit zijn hot topics in bedrijven, instellingen en stichtingen. De termen diversiteit en inclusiviteit worden vaak in 1 zin genoemd. Inclusiviteit gaat over wie ergens aan mee mag doen, diversiteit over de mix van de verschillen.

Wat is inclusiviteit?

Inclusie, of inclusiviteit, gaat over empathie en het betrekken van collega’s en medewerkers in organisaties en instellingen. Over wie ergens aan mag meedoen, wie mag meepraten en wie meebeslist. Het gaat over ruimte nemen en ruimte geven aan anderen waarbij iedereen tot zijn/haar recht komt. Het doel is het verbeteren van de samenwerking in teams waarin iedereen gekend wordt.

Wat is diversiteit

Diversiteit gaat over de soorten verschillen tussen mensen zoals zichtbare verschillen (man, vrouw, leeftijd, huidskleur, fysieke mogelijkheden) en onzichtbare verschillen zoals religie, cultuur, politieke kleur, karakter, opleidingsniveau etc. Kortom, diversiteit gaat over alle verschillen tussen mensen.

Inclusiviteit en diversiteit: The Chairmen at Work

Denken in mogelijkheden in plaats van (visuele) beperkingen is precies datgene waar de masseurs van The Chairmen at Work voor staan. Blinde en slechtziende masseurs hebben door het ontbreken van zicht meer gevoel in de handen en zijn daardoor geweldige masseurs die van hun beperking hun kracht hebben gemaakt en zo een mooi steentje kunnen bijdragen aan een inclusieve wereld.

De stoelmassages van The Chairmen at Work staan voor totale ontspanning én inspiratie. Gewoon op je werkplek. The Chairmen at Work werkt met professionele masseurs met een visuele beperking. Door het uitoefenen van hun vak, tonen onze masseurs hun talent.

Ontdek hoe ook jij kunt denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Na afloop ga je met een opgeladen lijf én geest weer aan het werk.

Joost Rigter – Oprichter The Chairmen at Work

Joost Rigter, oprichter van de Chairmen at Work verteld zijn persoonlijke verhaal. Met als doel om nóg meer bedrijven te inspireren mee te doen aan de inclusieve samenleving van morgen!