Tip voor de dag van de zorg – dag van de verpleging op 12 mei 2023! Geef een ontspannen stoelmassage aan uw verpleegkundige en verzorgenden!

Het beroep van verpleegkundige is een fysiek zwaar beroep – wat is er dan mooier om hen een ontspannen kwartier te gunnen want een stoelmassage kan een effectieve manier zijn om spanning en stress te verminderen bij verpleegkundigen die langdurig zitten of staan tijdens hun werk. Een stoelmassage is een korte, ontspannende massage die wordt uitgevoerd terwijl de ontvanger volledig gekleed is en op een speciaal ontworpen stoel zit.

Een stoelmassage kan helpen om de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren en bij te dragen aan een gezonde en productieve werkomgeving voor verpleegkundigen. Met een stoelmassage van The Chairmen at Work draag je tevens bij aan een inclusieve samenleving en hebben onze massages – door de bijzondere verhalen van onze blinde en slechtziende masseurs – dubbele impact!

Dag van de zorg/Dag van de verpleging

De Dag van de zorg/Dag van de verpleging is een internationale dag waarop verpleegkundigen en verzorgenden aandacht krijgen voor hun bijdrage aan de gezondheidszorg. Deze dag valt ieder jaar op 12 mei. Er zijn veel zorginstellingen die op deze dag kleine of grote activiteiten organiseren.

Op deze dag, de verjaardag van de wereldberoemde Engelse verpleegster Florence Nightingale (12 mei), worden alle medewerkers in de zorgsector in het zonnetje gezet.

Zorg voor de zorg

Deze harde werkers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. In een branche die gebukt gaat onder bezuinigingen, slagen zij er steeds weer in om hun ziel en zaligheid te leggen in de verzorging van anderen. In deze sector zijn ‘beroep’ en ‘passie’ voor velen een synoniem. Deze ‘handen aan het bed’ zijn voor patiënten gewoonweg onmisbaar, als was het alleen maar omdat zij de zorg persoonlijker en laagdrempeliger maken. Op de Dag van de Zorg/Verpleging is het een goede traditie dat werkgevers in die sector hun personeel een attentie geven. Om te laten zien dat we hun werk nooit als ‘normaal’ zijn gaan beschouwen.