De Dag van de Zorg is op 12 mei 2024 – Een dag waarop verpleegkundigen in het zonnetje worden gezet. Verwen ze met een stoelmassage door de masseurs van The Chairmen at Work!

Dag van de Zorg of Dag van de Verpleging

Eigenlijk heet deze dag de Dag van de Verpleging, want het gaat om de waardering voor het verplegend personeel, maar inmiddels is Dag van de Zorg een meer gebruikte term. Sinds Corona is waardering voor zorgmedewerkers enorm gegroeid – immers zij stonden in de “vuurlinie” tijdens de pandemie om de honderden patiënten op te vangen en te verzorgen. Tijdens en na de corona pandemie is de waardering alleen maar toegenomen en de Dag van de Zorg dus nog belangrijker geworden.

Waarom 12 mei?

Dit is de geboortedag van Florence Nightingale (12 mei 1820) – Zij was een dochter uit een welgestelde Engelse familie die haar roeping volgde om te zorgen voor armen, zieken en gewonden. Het vak verpleging was toen nog niet uitgevonden. Eerst werkte ze in Duitsland, later keerde ze terug naar Engeland om een klein ziekenhuis in Londen te reorganiseren. In 1860 richtte ze de eerste verpleegstersschool op in het St. Thomas Hospital in Londen. Ze hechtte groot belang aan ventilatie en patiënten onderbrengen op verschillende afdelingen.

Ze wordt gezien als de grondlegster van de moderne verpleegkunde. Een perfecte dag dus om de Dag van de Zorg te vieren!

Sinds 1964

In Nederland wordt al sinds 1964 de Dag van de Verpleging gevierd met als doel te zorgen voor meer waardering en aanzien van verplegend personeel. Een dag om wat meer aandacht te besteden aan verpleegkundigen – je waardering uit te spreken en ze in het zonnetje te zetten.

Tips om onze helden uit de zorg in de spotlight te zetten

  • Geef ze een bloemetje of cadeautje
  • Geef ze een gezellig avondje uit of een leuk personeelsfeest
  • Geef ze een doosje bonbons

Het nadeel hiervan is dat er niet echt een connectie wordt gemaakt met het zorgpersoneel en het kan als onpersoonlijk worden ervaren.
Een stoelmassage door de blinde en slechtziende masseurs van The Chairmen at Work is persoonlijk, heel ontspannend en inspirerend. De verhalen van de masseurs – die vechten voor de inclusieve samenleving, waarin zij volwaardig kunnen meedraaien – zijn boeiende en positieve verhalen. Bovendien is het doel van iedere masseur om te zorgen voor optimale ontspanning bij de zorgmedewerkers.

Dus ziekenhuizen – verpleeghuizen en andere zorginstellingen – kies dit jaar op de Dag van de Zorg voor de persoonlijke en inspirerende stoelmassages van The Chairmen at Work.

Neem contact met ons op voor een offerte op maat!