De houding van de stoelmassage masseur is belangrijk ter voorkoming van klachten aan rug, nek of armen. Tips voor ideale houding vind je hier. Wanneer de klant een bijzondere houding aanneemt moet je zoals Charlie flexibel zijn..

Belang houding masseur aan massage tafel

Een goede werkhouding voorkomt dat de masseur last krijgt van klachten aan armen, handen, schouders of rug en zorgt er ook voor dat de masseur minder snel moe wordt. Onze masseurs geven soms wel 10 massages op een dag aan werknemers van organisaties en dan is het belangrijk dit verantwoord te doen om fysieke klachten te voorkomen.

Wat is de beste houding voor een masseur?

  • Ontspannen schouders – tijdens het geven van een massage kun je de neiging krijgen je schouders op te trekken maar dit veroorzaakt op de lange termijn schouderklachten
  • Geef een stoelmassage dichtbij de massagestoel (zonder dat je er tegenaan stoot) – dit verlicht de druk op de armen.
  • Werk met heel licht gebogen knieën (noemen we ook wel van het slot halen) – dit voorkomt (lage) rug klachten.
  • Zorg voor een stabiele massage houding door de voeten uit elkaar te zetten – dit voorkomt rugklachten omdat je minder voorovergebogen hoeft te werken.
  • Zet je voeten (liefst) recht vooruit – ook als je aan de zijkant staat van de massagestoel.
  • Zorg dat de massagestoel op de juiste hoogte staat – ook dit voorkomt rugklachten.

Nu heeft onze slechtziende Charlie (die hier op de foto de massage zal geven) aan alles gedacht maar niet dat Daphne deze houding aan zou nemen!