De vitaliteit op de werkvloer verbeteren met massage-, sport-, mindfulness- en voedingspsychologie diensten van The Chairmen at Work. Vitaal & Inclusief!

Werk mee aan een vitale en inclusieve samenleving door de blinde en slechtziende coaches en masseurs in te huren van The Chairmen at Work.

5 Tips om de vitaliteit op de werkvloer te verbeteren

 • Zorg voor een gevarieerd aanbod met voldoende groente, fruit en vezels in de bedrijfskantine
 • Zorg voor fruit in de kantoren (kantoortuin)
 • Zorg voor een gezonde vrijmibo met rauwkost
 • Haal de ongezonde snoep automaten weg
 • Zorg dat medewerkers samen (gezond) lunchen waarbij de sociale druk op gezond eten wordt bevorderd
 • Zorg voor vers koud drinkwater op kantoor

Tip

Boek een workshop Voedingspsychologie met onze trainster Ingrid Smith. Ingrid heeft net als alle coaches en masseurs bij The Chairmen at Work een visuele beperking. Ingrid gaat in haar workshop dieper in op de manier waarop voedingsstoffen je stemming, je emoties, je manier van denken en je gedrag beïnvloeden.

Ze gaat in op de basisbeginselen van gezonde voeding vanuit wetenschappelijk inzicht, hoe en waarom voeding zo’n grote invloed heeft en praktische manieren om het voedingspatroon te veranderen.
 • Overleg regelmatig met werknemers over de werkdruk en planning
 • Vier de grote maar ook kleine successen met een kleine positieve break
 • Heb oog voor de privé omstandigheden van de medewerker (jonge kinderen, mantelzorg of relatieproblemen kunnen doorwerken op de werkvloer)
 • Blijf alert op iedere vorm van agressie, intimidatie of pesten op de werkvloer
 • Zorg voor een duidelijk PSA beleid (Psychosociale arbeidsbelasting)

Nb Werkdruk is niet per definitie ongezond – we hebben werkdruk nodig om tot betere prestaties te komen

Tip

Boek een workshop Positieve Gezondheid van onze trainster Ingrid Smith. Ook Ingrid is net als al onze coaches, trainers en masseurs visueel beperkt en heeft nog slechts 2% zicht. Haar progressieve oogziekte begon toen ze 7 jaar oud was. Ingrid baseert haar workshop op het Spinnenweb principe met 6 pijlers. Bekijk hieronder een introductie. Alle videos zijn te zien in het blog Werk en Privé balans.

Iedereen is wel bekend met klachten die typisch gerelateerd zijn aan het werken op een kantoor. RSI (klachten in de pols), schouders die op slot gaan, vermoeide ogen na een lange dag achter een computerscherm, spierpijn in de nek of vermoeide benen. Als werkgever kun je zorgen voor hoog/laag bureaus, goede bureau stoelen, een groot computerscherm (op juiste hoogte) en goede verlichting.

Naast deze praktische zaken is er één factor die nog veel belangrijker is. BEWEGEN. Motiveer medewerkers met de fiets naar het werk te komen, een “ommetje” te lopen tijdens de lunch  en minder met elkaar te mailen maar even bij elkaar naar binnen lopen.

TIP

Boek een workshop Office Gym (sporten op het werk) bij de blinde en slechtziende trainers van The Chairmen at Work. Een motiverend en inspirerend uurtje ontspannen tijdens het werk, een congres of event.  Weet hoe je tijdens je werk in beweging kunt blijven en voeg praktische oefeningen in je dagelijkse leven toe!

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Zeker in bedrijven met een hoge werkdruk, deadlines en stress kan een kwartiertje ontspanning op de dag wonderen doen. Sommige werkgevers denken wellicht het kost alleen maar tijd en geld, maar gemotiveerde, ontspannen medewerkers zijn creatiever, productiever en vallen niet uit met een burn-out.

TIP

Boek een stoelmassage op het werk door de blinde en slechtziende stoelmasseurs van The Chairmen at Work. We richten in uw kantoor een ruimte in met een zelf meegebrachte massagestoel. Werknemers kunnen gedurende de dag langskomen voor een ontspannen massage van ca 15 minuten (waarbij de kleren gewoon aanblijven). Omdat onze masseurs een visuele beperking hebben komt het gesprek veelal snel op die beperkingen. Hoe inspirerend is het dan voor werknemers om te ervaren hoe zij hun beperkingen hebben omgezet in iets positiefs. Werknemers hebben echt het gevoel – naast een ontspannen massage – een steentje bij te dragen aan een duurzame en inclusieve samenleving.

Door deadlines, stress, lastige klachten (of een lastige baas) kunnen werknemers zich onrustig, opgejaagd en gespannen voelen. Mindfulness kan medewerkers helpen deze gevoelens te kanaliseren. Door in het hier en nu te blijven of af en toe in een korte break mindfulness oefeningen te toen kunnen onaangename gevoelens snel afnemen.

Enkele mindfulness tips

 • Accepteer de situatie zoals deze is en verspil geen energie aan wat had kunnen zijn.
 • Probeer je in de ander te verplaatsen – waarom gedragen ze zich zoals ze zich gedragen
 • Wandel even buiten en wees je bewust van geuren en geluiden
 • Werk ongestoord aan 1 taak – ga niet in op telefonische of digitale onderbrekingen
 • Let 2 minuten op je ademhaling en probeer lang uit te ademen

Bedenk altijd dat een gedachte slechts een gedachte is in je hoofd die niet per sé waar hoeft te zijn.

Tip

Boek de kennismakingsworkshop Mindfulness van Ingrid Smith – onze slechtziende Mindfulness Coach bij The Chairmen at Work. In ca 1 uur leert Ingrid een groep werknemers de basis beginselen van Mindfulness in een toegankelijke en praktische workshop.

5 Redenen waarom vitaliteit op het werk zo belangrijk is

 • Vitale medewerkers zijn energieker en creatiever

 • Vitale medewerkers zijn productiever

 • Vitale medewerkers zijn fijne collega’s (hebben een sociaal-emotionele vitaliteit)

 • Vitale medewerkers zijn betrokken en bevlogen

 • Vitale medewerkers hebben minder ziekteverzuim